Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

I. magyar sajtmustra - Nagyegyházas - vendég poszt 1.rész

2013. november 08. - Falun Másképp

Kedvenc nógrád megyei sajtkészítőnk hívott, hogy különleges sajteseményre kerül sor az egyik őszi hétvégén. Nosza, nem akartunk lemaradni, végül is Pesttől Bicske felé alig egy órára van Nagyegyházas, a helyszín. Sajtkészítők az ország minden szegletéből érkeztek, jó volt látni, hogy mennyi lelkes ember milyen jó színvonalon készít sajtot. Kedvencünk továbbra is Rita maradt persze, egyik különlegessége a kókuszos és diós ordagolyó volt, ami desszert sajtként sajtmustra díjat is nyert.

sajtRita_hangist_2013.jpg

Aztán kóstoltuk tovább Rita finomságait, keményebb, érettebb sajtok  és a sajt-torta - ami tényleg csak sajt és társai - mellett a füstölt, sonkával hajtogatott sajt telitalálat...a saját címeres szügyi osztyepkáról ne is beszéljünk - nem ciki, ha valaki nem érti, amit írok. Szügy nógrádi falu. Osztyepka a parenyica itteni neve, még jól jöhet nógrádi kiruccanáskor.

sajtRita_hangist2013_2.jpg

sajtRita_hangist_2013_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr235616875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása