Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Tavasz van megint

2015. március 31. - Falun Másképp

Ismét elindult az élet. Ennek számtalan csalhatatlan jele van itt. Az egyik, pl. hogy ismét friss turbolya van az ételünkben. Idén magában és paradicsomlevesben kezdte. Ez itt nemzeti paradicsomleves, március 15-ről.

blogleves.jpg

Merthogy, bőven van még tavalyról terényi Magosvölgyben beszerzett paradicsomból készült paradicsomléből és az "iskolábamenő" nagycsoportos illető előző életében olasz egér lehetett, akinek így ez a kedvenc eledele...Turbolya ügyben az a vicces helyzet van, hogy a 70 éve itt élő emberek nem ismerik. Aggódva nézik, amikor magában megesszük, mert szerintük ez mérgező. Az elmúlt két hétben életben maradt a család, így ez rémhír. Hanem tényleg van egy másik növény, a turbolyának szinte szakasztott mása, amit bürkönynek hívnak ők és az valóban mérgező. Csalhatatlan bürköny lebukást okoz viszont az ánizsos illat hiánya...szóval óvatosan. A saját kedvenc szomszédnénik annyira megsajnált, hogy mindenféle kétes dolgot összeetetek a családommal, hogy gyorsan megpróbált rábeszélni egy csokor telet-kibírt vad zellerlevélre. Nos, nem álltam ellen, de a turbolya is maradt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr957324012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása