Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Zöldek a konyhába

2013. június 18. - Falun Másképp

Minden évben izgat, hogy mikor szedhetem már az első saját kerti zöldeket, gyümölcsöket. Eljött idén is ez a pillanat. A márciusi hideg miatt minden kicsit késésbe került, de azért nagyjából jók vagyunk. Idén is az elsők között volt a spenót, a mángold, a saláta, a kapor és a hagymák. Újdonság volt ezen a tavaszon, hogy a rettenetes földibolhák nem tudták rátenni a rágó szájszervüket a retekre és így abból is bőségesen lett.

zoldsegkupac1.jpgA salátából rendkívüli túltermelésben vagyunk. Ezért a szomszéd néni rendszeres vitaminbeviteléről mi gondoskodunk a heti saláta adag kerítésen való átadásával. Cserébe epertöveket kapunk:-)

Szedéstől 2 óra alatt a budapesti szomszédaink is megkapják a heti saláta adagjukat, a maradék pedig nedves lábbal húzza le a hetet, amíg szendvicsben, zöld turmixban, salátában végzi.

salatakupac_1.jpg

Vasárnaponként ilyen üde a konyha.

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr945360582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása