Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Hol lehet itt egy jó jeges kávét inni????

2015. augusztus 05. - Falun Másképp

Hát igen, ez a kérdés, mindig-mindig felmerül...A helyzet az, hogy alig valahol, és ez nem cinkelés, ez van. Viszont akad egy-egy kivétel, kinek távolabb, kinek közelebb.

Az egyik egyértelmű zarándok célpont az Orchidea-Jagyütt Cukrászda, Balassagyarmaton. Nem szeretném túltolni az ügyet, merthát ez nem kereskedelmi blog, de vannak dolgaik, amik itt sokkal jobbak, mint Pesten. Ilyen pl. a fagyi, amiből a teljesen hagyományos puncs, karamell vagy az újdonságként idén bevetett Opera Royal és narancs mind-mind függőséget okoznak. Még nálam is, pedig amúgy nem kedvencem a fagyi, ha választani kell inkább fehér Magnum - máshol. Jagyütt Mester rendkívül elkötelezett és ez bizony meg is látszik. Állítólag a különleges Grander vízzel készülnek a termékeik. A vicces az, hogy ezt pl. ők nem is reklámozzák, véletlenül találtam erre az infóra a Grander oldalain...Legfrisebb újításként a paleo sárgabarackos tekercset kóstoltam. Ami máshol íztelen fűrészporos cucc, az itt kérekmégegyet kategória és nem horror árú csalódás.

A jegeskávéra visszatérve, íme: jég, Manuel eszpresszó, egy igazi gombóc vaníliafagyi, és ha szeretjük tejhab. A tejszínhab nekem nem-szeretem, ezért, az enyémben nincs, de hivatalosan az is tartozék.

jagyutt_icec.jpg

És, hogy még hol...Becske a legújabb környékbeli buddhista centrum, ahol 2008. óta sztupa is van, ami gyönyörű persze és nem túlindiázott egyelőre. A kanyargós balassagyarmati úton van egy családi cuki, a Mader fagyizó. A jegeskávé itt is olyan, amiért érdemes megmoccanni. Kedves, beszélgetős vendéglátás, rá is kell szánni az időt, amíg a kicsit korosabb elemek előállítják a művet, de megéri, ez is többször jövős...

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr667675520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása