Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Tavasz lesz két hónap múlva - Mit fogunk ültetni???

2013. január 13. - Falun Másképp

tavaszi kep_2012.jpg

A téli napforduló éjszakáját állítólag azért ünnepelték akkora örömmel és akkora tűzzel elődeink, mert amikor azon az éjjelen végre meglátták, hogy kezd felkelni a Nap, végre megnyugodhattak, hogy továbbra is itt a Fény a világban. Terveztem tavaly, hogy csatlakozunk mi is a Fénykörökhöz, de aztán győzött a tunyaság és csak mini fényeket gyújtottam. Viszont azóta minden nappal hosszabbak a napok és hihetetlen talán ezen a mínuszos januári napon, de két hónap múlva tavasz lesz. 

Tegnap ez a gondolat odáig fajult, hogy eldöntöttem, meg is kell rendelni az idei kerti növényállomány forrásait. Ehhez a http://www.kertimag.hu/ oldalon szoktam első körben beszerezni a vetőmagokat. Eddig minden évben többször kellett rendeljek, mert rutin híján elfeledkeztem a másod-, harmad vetésekről, pedig milyen jó ha folyamatosan van friss spenót, borsó, koriander...

tulipp.jpg

A különlegesebb növényeket MonJardin-tól tervezem beszerezni http://monjardin.blog.hu/ vagy MonJardin facebook oldala - utóbbi élőbb.

Idén két fronton tervezek változtatást: 

1. magam szeretnék palántákat nevelni paprikából, paradicsomból, dinnyéből, tökfélékből. Kíváncsi leszek, hogy hogy fog ez menni a Főváros és a Főfalu telephelyein. Utánaolvastam már, de a gyakorlat ugye mindig hoz olyat, amit a könyv-írók pont nem fejtegettek. Palántaneveléshez van még néhány beszerzendőm persze a magokon kívül, de a magok legalább már úton vannak.

2. tavaly a kertkialakítás éve volt. Ez arra volt elég, hogy szántóföldből kertté metamorfálódott a föld. Nem is akármilyenné, hála a hozzáértő kezek munkájának. Nekem viszont még mindig nincs elég virító, illatozó, vázába szedhető virág, ezért most rengeteg ilyen magot rendeltem. A Férj rápillantva a megrendelési listámra meg is érdeklődte, hogy hová is tervezem ezt mind elültetni, mert a kert ehhez kevés lesz. Persze Ő nem gondolt az útszegélyek, ágyásszegélyek és kerítésszegélyek kategóriára. Ősszel családi összefogásban rengeteg tulipánhagyma került a kertbe, most pedig majd jön a második felvonás.

szazszorszep_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr885015798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása