Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Még Terény

2013. szeptember 12. - Falun Másképp

Terény alig néhány kilométer távolságra fekszik a mi kis falunktól, mégis nagyon más.Talán attól, hogy dinamikus polgármesterei voltak - vannak(?), vagy attól, hogy jó néhány évvel ezelőtt nagycsaládos beköltöző mozgalom futott a faluban és ettől megjelent itt egy másféle szemléletű lakosság is? Nem tudom, de az biztos, hogy kicsit más.

Pl. fel vannak újítva a parasztházak. Pl. van egy Edvi-Illés elnevezésű Kávéház, van egy Johannita vendégház, ahol rendszeresen táboroznak magyar és külföldi vendégek. Nekem külön nagyon tetszik, hogy hagyományos stílusban újították fel, építették meg ezeket az épületeket. Tavasztól őszig folyamatosan láttam dolgozni a mestereket, el is készült minden szépen.

Edvi-Illes1.jpg Ez a felirat már messziről kiszúrható. 

edvi-illes2_1.jpg

A vendégház-tábor.

edvi-illes3_1.jpg

Takaros házikó - a Csipkemúzeum épülete -, a parkosítás még várat magára vagy több esőre vár.

Edvi-Illes4.jpg 

A kávézó a Csipkemúzeum mögött van. Ugyanabban a stílusban építve, berendezve. A kávé arra jó itt, hogy amikor már rég nem ittunk gépi kávét ennek nagyon örüljünk. A kiszolgálás segítőkész és kedves!

A nyitva tartás a Csipkemúzeumhoz igazodik szerintem, egy próbát és telefont megér a biztonság kedvéért!

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr195507342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása