Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Párkány Paradicsomok

2014. október 12. - Falun Másképp

Még tavaly vettem egy jó adag palánta-nevelő tálcát az egyik Aldiban. Nagyon bevált a kis tőzegkorong az ablakpárkányon való palánta-neveléshez. Már ősszel azon töröm a fejem, hogy amikor mindjárt tavasz lesz, akkor mit is fogok vetni a földbe...A módszer ugyanez lesz. Beáztatom a tálcákban a tőzegkorongokat, azok meghíznak, és középre befészkelnek a paradicsom vagy paprika magok. Elég egy-egy csomag magot vennem, mert tényleg mind kikel. Amire figyelni kell, hogy fokhagymás lével vagy már gomba ellen hatásos házi szerrel már az elején kezelje a kis mag-lakásokat az ember. Aztán pedig arra is figyelni kell, hogy folyamatosan elég fény és nedvesség legyen a magoknak. Jó esetben egy hét alatt megjelennek a kis magokon a levelek. Egy hónap múlva én virágládába szoktam tenni a csapatokat, ha elég meleg van már éjjel, akkor ki a teraszra velük, ha nem, akkor maradnak a lakásban, világos helyen. 

A palántáim idén is gyönyörűek lettek. Minden esély megvolt, hogy gazdag és változatos lesz a termés. Egy jó ideig még ettük is, de pont befőzés előtt az időjárás miatt szintem minden termés elpusztult. Szóval idén a férj nyerte a termelési versenyt rengeteg paprikával...

paradicsomítás.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr656784485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása