Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

30 fok fölött az élet... - Frei Café, Szécsény

2013. július 30. - Falun Másképp

Nos, megint sztereotip témához érkeztem. Gyakran merednek rám városi barátaim, hogy OK, tavasszal vetemény, kertészkedés, de mi van 30 fok felett, ugye nem ez? Hát nem ez, persze. Pl. ilyenkor van, hogy az ember autózik Szécsénybe, hogy majd kulturáltan kastélyt és ferde tornyot néz, és ekkor szemébe ötlik az ide soha nem vizualizált Frei Kávézó. "Mi van itt???" - kiáltja a fejemben egy hang, aztán elsőre még mindig nem áll össze a kép, hogy hogy is kerül ez ide??? Ha nem lenne délelőtt, azt hinném délibáb. Nem délibáb. De akkor hogy kerül ide és miért ilyen rendkívül lepukkant, ha már az, aminek látszik? Ilyen rosszindulatú gondolatokkal tértünk hát be a marketing szempontból megindokolhatatlan helyen feltalált Frei Kávézóba.

frei2_1.jpg

Persze, aztán meglett mindennek a magyarázata. Itt van ugyanis a Frei Kávék pörkölő, csomagoló üzeme és ha már van üzem, akkor van kávézó is. Jó hogy van, mert az országnak ezen része jól alul van kávésítva, ami a minőségre kicsit igényesebb kávéivókat igenis rosszul érinti. 

Szóval, nagyon megörültünk ennek a nagy szerencsének, hogy Szécsényben lehet jó kávét inni hétvégén - sajnos csak szombaton. Igény főleg turistás időszakban van, ezért vasárnap koffeinmentes nap itt. A kiszolgálás ezerszer személyesebb, mint bármelyik eddig látogatott Frei egységben, bármikor a kedvencünket készíti a "barista", bár itt ez a kifejezés vicces. Nagyon szeretünk ide járni, már-már szombati rituálé nálunk, hogy kávé-karamell-süti triót megyünk enni Szécsénybe.

Mivel a kávézás ilyen verziójától abszolút megfosztva éltünk itt egy darabig, ezért még az sem zavaró itt, hogy a mellékhelyiség enyhén szólva nem makulátlan. A gyerekünk sokáig emlegette pl. azt az élményét, amikor egy lencseszemű varangy pillogta szembe, amikor beléptünk a kishelyiségbe...A belső helyiség csupán egy asztalt kínál, ezért mi általában a kapubejáró-kerthelyiség duplafunkciós térben örülünk. 

frei1.jpg

Amikor itt vagyunk általában rögtön két kávét iszunk, mert mindig van mit megkóstolni. És nyugodtan mondhatom, hogy nem szoktunk csalódni. Jó hogy van ez a kis linóleumos hely, ahol kényelmesen, feszengés nélkül lehet puccos kávét szürcsölgetni szombat délelőtt. Remélem sokáig lesz még, és talán remélem egyszer eljön a rendbetétel ideje is, megérdemelné az a finom kávé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr805434167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása