Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Veteményes újratöltve

2013. június 13. - Falun Másképp

Elég kézenfekvő cím, de így van. Idén ugyanazt csináltuk csak sokkal alaposabban, átgondoltabban. Két kertrészünk van, az egyik a ház mögötti kis zsebkendőnyi darab, a másik a hozzávásárolt nagy kertben kialakított zöldségágyások, gyümölcspástok:-)

hagymakoteg.jpg

Mindkettő be locsolható, ezért próbálom hasznossági logika szerint eldönteni, hogy hol-mit vessünk. A ház mögöttit hosszú távon - mivel ez van a konyhához közelebb - fűszerkertté és konyhakertté szeretném fejleszteni. Mindig csodálom a régi kolostorik illatozó fűszerkertjeit. Hát ez nem épp palóc tájelem, de sebaj. Ebben a kertben most patisszon, borsó, répa, zöldség, kötözőhagyma, retek, fokhagyma, egy terebélyes zsálya, egy terebélyes rebarbara,  snidling, bazsalikom, izsóp, zeller éldegél. Megjelent persze a kalandor kapor is, ő mindenütt és a legváratlanabb helyeken bukkan fel. És előjöttek a tavaly egy kupacba szórt, de azóta szintén útra kelt kamillák. Tetemes hatást kelt ez így olvasva, de nem az megcsinálni. Idén ezen a kertrészen kb. 4 órát dolgoztunk teljes családilag, három felnőtt és egy 4,5 éves apróka. Utóbbi persze diszkontfaktor itt - bocs ZI:-)))

Ezek a hagymák pedig ebből a sokaságból származnak. Lennék én szívesen ilyenkor piacozó nagymama, mert a szokásos idénye eleji munkálatokon túl pl. ezért a gusztusos kötegért nem kellett sokat fáradnom.

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr825360474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása