Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Téli kert - kerti tél

2013. január 12. - Falun Másképp

Amikor megérkezünk a házikóhoz első dolgunk ilyenkor télen, hogy csiholunk némi meleget, aztán főzök egy jó teát. Tea nélkül pár árnyalattal szürkébb lenne nekem a világ ezért teázni egész évben teázunk. Télen és mínuszban meg kiváltképp. Szóval miután elkészült a jó bögre mézes C Vitaminos tea, a legjobb teával a kesztyűs kézben tenni egy jó kört a kertben. Hogy miért? Mert ilyenkor is van mit nézni.

Például megnézzük a kedvenc helyeket, a diófát és a filagóriát vagy szaletlit, ahogy erre mondják.

zordon 2012.jpg

A diófa gyönyörű még így is. A diója külön esti műsorszám - szív alakú, erős héjú dió, viszont annyira édes-zamatos a diója, hogy megéri a fáradtságot. Ilyenkor dió híján madarak lakják a fát, rendszeresen kopogtat rajta a harkály, feltehetően sikerrel, mert nincs vegyszerezve.

Aztán tovább sétálva a filagória és környéke. Itt is megvan a legszebb néznivaló, Anyám ajándék tujája, ami épp jól jött a kis emelvényre épült filagória négy sarkára. Télen is mutatós, Anyámnak igaza van, hálás kis fák:-)

zordon tuja 2012.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr505014059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása