Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Galgahévíz - Nyílt nap 1.

2012. december 01. - Falun Másképp

Van hogy annyira elegem van a városi létből, hogy elhatározom, itt a vége, mindent eladni és irány falura. De olyanba, ahol nagyon falu van. Eddig még nem sikerült a férjemmel egy időben elegünknek lenni, ezért köztes kompromisszuma hétvégi falun lét. Ha egyszer egyszerre lesz elegünk, akkor szerintem a Gaia Ökofalu lesz a végállomás. Amíg ez bekövetkezik, addig is részt vettünk a Gaia Alapítvány-Szövetkezet-Egyesület-Ökofalu nyílt napján a november eleji nyílt hétvégén. Szerencsére az idő olyan volt, ami az egész napos szabadban létet is lehetővé tette, így órákon át fáradhatatlanul ismerkedett a maroknyi alkalmi társaság az ott folyó élettel.

Vidák úr és csapata előtt le a kalappal, lelkesen, türelmesen vezette a napot, nem rózsaszín álmot hanem nagyon is kihívásokkal teli valóságot mutatott meg nekünk!

A magtárban kezdtük. Bio/organikus termesztés folyik a Szövetkezetben, lehetne kétszer annyi, ha...de így meg megbízható és embernek való. Megnéztük a bocikat, kacsákat. Már nem is emlékeztem arra, hogy a bociknak milyen vicces homlok-forgójuk van. Itt olyan bocik voltak, akik hagyták simogatni-vakargatni magukat...

gaia_1.jpg 

Végre megmutathattam a gyereknek is, hogy milyen az igazi kiskacsa.

gaia_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr364942025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása