Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Veteményezés 2015 - I. felvonás szereplői

2015. április 01. - Falun Másképp

Az elmúlt hétvégén elég kellemes volt az idő, így végre nekifoghattunk a veteményezésnek. A "szezon" kezdete mindig nehéz a pesti puhány testeknek. Talán csak a kiskorú nem szenved izomláztól. Férjjel ilyenkor kezdetét veszi a hova, mit, mennyit, de ne annyit, az nem fogyott tavaly sem, már megint nem marad hely a paprikáimnak c. rendkívül szórakoztató féléves évődés. Ennek jegyében pl. most tavaszra kiutálta a földből a derék csicsókát, amiben némi igaza van, mert nem esszük, de a szomszéd lovak odavannak érte, ami ugye jó kapcsolatépítési program.

Idén is a Kertimagtól (www.kertimag.hu) szereztem be online a magokat, ill. kiegészítésként,szintén online a biogyömbértől http://biogyomber.bolthely.hu/ vettem néhány különlegességet és négy gyümölcsfát - őshonost, trendszerűen. A fák külön írást érdemelnek...

Vissza a szereplőkhöz. Immár a földben teszi a dolgát a következő csapat: velő és cukorborsók, lila- és vöröshagymák, répa, ázsiai édes répa, piros szárú mángold, sóska, spenót, rukkola, korai retek és francia retek.  

Idén nem bízom a véletlenre azt sem, hogy mi hol nő pontosan - ehhez gyógyszertárban spatulát vettem és kb. negyedóra alatt feliratokat gyártottam. Azt hittem, hogy ennyi elég, de végül a sor vége is kívánta a jelölést, így oda is került. Hát így. Ezzel a dobozzal ugrottunk neki a dolgoknak. Van áprilisi csapat is, így lesz folytatás...

blogmagok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr227327576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása