Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Mit csinálunk falun télen?

2013. január 12. - Falun Másképp

Egy kedves idősebb csepeli házaspártól vettük a házunkat a faluban. Ők úgy éltek itt, hogy a telet a városban töltötték aztán pedig tavaszra felköltöztek a házikóba. Egészen őszig maradtak minden évben. De a Bácsi minden téli hétvégén felkocsikázott azért a házhoz, hogy megnézze, nem történt-e valami...

Mi egy kicsit máshogy élünk. Minden pénteken nyargalunk a házikóba. Ilyenkor télen is. Sőt, idén a Szilvesztert is itt töltöttük - szinte csendben, kivéve, hogy éjfél környékén azért itt is beleharsogtak a dudák a levegőbe.

Rendszeresen teszünk egy kört Balassagyarmatra - mindig kell valami a háztartásba, amit a négy hétre pakolt málhába épp nem tettem be...ez persze csak ürügy, mert az igazság az, hogy ilyenkor is gyönyörű a vidék és nagyon pihentető végig gurulni a szokásos útvonalunkat. Most is csak ámultunk, mert a tél itt sokkal szebb.

havas ut 2012.jpg

Alig volt olyan pár méter, ahol ne akartunk volna fotózni. Közhely, de ilyet csak fényképen láttunk még eddig és nem a sajátunkon.

ho setany 2012.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr105014060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása