Nyáron beszereztem az aszalók gyöngyét, a híres Excaliburt. Mivel Férj nem lelkesedett annyira a gondolatért - pedig rögtön - többször - egyfolytában lefestettem előtte mi-mindent fogunk eztán aszalva megőrizni a nyárból -, ezért csak a négytálcás verziót. Férjnek többnyire igaza van, ami a vásárlás utáni készülékhasználati gyakoriságot illeti. Nyáron néhány nyers ételen kívül nemigen berregett. Most viszont olvastam Szeretetrehangoltan-nál a jobbnál jobb paradicsomos recepteket, így elkészült a "magamaszalta", két üveg várja, hogy egy ételben egyszer agyondicsérjük, hogy azért a sajátunk az igazi...
Mivel a nyers konyhás 42 celsiuson aszaltam, ezért nagyon hosszan ment a buli, a következőt már 56 celsiuson fogom eltenni. A megszárított paradicsom olívaolajban került az üvegbe. Az illata sajnos nem átadható itt, de fantasztikus...
Az inspiráció forrása:http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/08/aszalt-paradicsom-paradicsom-aszalas.html