Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Paradicsom metamorfózis

2013. szeptember 01. - Falun Másképp

Nyáron beszereztem az aszalók gyöngyét, a híres Excaliburt. Mivel Férj nem lelkesedett annyira a gondolatért - pedig rögtön - többször - egyfolytában lefestettem előtte mi-mindent fogunk eztán aszalva megőrizni a nyárból -, ezért csak a négytálcás verziót. Férjnek többnyire igaza van, ami a vásárlás utáni készülékhasználati gyakoriságot illeti. Nyáron néhány nyers ételen kívül nemigen berregett. Most viszont olvastam Szeretetrehangoltan-nál a jobbnál jobb paradicsomos recepteket, így elkészült a "magamaszalta", két üveg várja, hogy egy ételben egyszer agyondicsérjük, hogy azért a sajátunk az igazi...

aszaltpari0.jpg

aszaltpari_1.jpg

Mivel a nyers konyhás 42 celsiuson aszaltam, ezért nagyon hosszan ment a buli, a következőt már 56 celsiuson fogom eltenni. A megszárított paradicsom olívaolajban került az üvegbe. Az illata sajnos nem átadható itt, de fantasztikus...

Az inspiráció forrása:http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/08/aszalt-paradicsom-paradicsom-aszalas.html

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr1005485064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása