Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Mézkincs

2015. augusztus 30. - Falun Másképp

Mi nagyon sok teát iszunk ismerőseinkhez képest. Ez nekem gyerekkori ügy. Apám ha reggelit készített, kitudja milyen gyakran, durván bemézezte és becitromozta igazi citrommal, mert szerinte az úgy volt egészséges. Na most, aki ilyet iszik és nem eszik hozzá semmit, annak olyan cefet felfordult gyomor a következménye, ami kb. 20 perc mire enyhül valahogy...iskolába menés elé nem valami jó érzés. Mivel mostanra tudom, hogy mindenből kevesebb is elég, ezért a szokást megtartottam, és így a mi családi reggeleink elengedhetetlen része a mézes citromos Earl Grey vagy egyéb minőségi szálas tea. Amikor meglett a kisház, nagyon örültünk, hogy a faluban rengeteg méhész tevékenykedik, és annak még inkább, hogy van olyan, aki nem pancsolt mézet ad el. Így aztán minden évben növekszik a megvett akácméz mennyiség, mert Pesten is ezzel készítjük a teát. Őrült mennyiségű méz fogy nálunk, ki sem merem számolni, hogy évente mennyi.Idén három 5 literes üveg akácmézzel készülünk az évre.

akacblog.jpg

 

Frissen. Aztán ehhez jön még jó pár üveg máshonnani méz, legszívesebben innen: http://csakimez.hu/. Ők itt a környékbeli hegyekben élnek, nagyon szépen. Nagyon tetszik, de nekem azt hiszem ez nem menne, csodálom az elkötelezettségüket. Jó is hogy vannak ilyen emberek ma. A mézük pedig mind tiszta, ízletes.

csakimez.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr627745008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása