Egy kisgyermekes fővárosi család hétvégéi egy palóc faluban

Falun Másképp

Falun Másképp

Ehető virág: Sarkantyúka

2014. október 15. - Falun Másképp

Az első magszerzemények egyike volt 3 évvel ezelőtt a Sarkantyúka. Rengeteg neve van, mi ezt ismerjük. Kemény kerti harcos, mindenfelé elvetegeti magát. Tavasztól folyamatosan legelhető, amíg el nem fagy...Napos teraszon is bátran bevethető, nagyon jól elvan. A szárazság és a tűző nap viszont nem barátja, egyebekben teljesen igénytelen. Állítják a gyógyírók, hogy immunerősítésre, C vitamin utánpótlásra kiváló forrás. Nálunk salátaelem szokott lenni, így  gyerek is bekapcsolódik az étel-készítésbe, ő válogatja a különböző sarkantyúkákat a salátához. A teljes virágot meg szoktuk enni,  egyszerre max. 3-4 virág/ember fogy. A mustár-rukkola-ánizs vonalon közlekedik az íze.

Nyári melegben elszáradt idén, de múlt héten már megint így nézett ki...

027.jpg Persze enni mindenki csak saját felelősségére egye, olyan helyről, ami vegyszermentes 100%-ban! 

A bejegyzés trackback címe:

https://falunmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr826796693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása