Az első magszerzemények egyike volt 3 évvel ezelőtt a Sarkantyúka. Rengeteg neve van, mi ezt ismerjük. Kemény kerti harcos, mindenfelé elvetegeti magát. Tavasztól folyamatosan legelhető, amíg el nem fagy...Napos teraszon is bátran bevethető, nagyon jól elvan. A szárazság és a tűző nap viszont nem barátja, egyebekben teljesen igénytelen. Állítják a gyógyírók, hogy immunerősítésre, C vitamin utánpótlásra kiváló forrás. Nálunk salátaelem szokott lenni, így gyerek is bekapcsolódik az étel-készítésbe, ő válogatja a különböző sarkantyúkákat a salátához. A teljes virágot meg szoktuk enni, egyszerre max. 3-4 virág/ember fogy. A mustár-rukkola-ánizs vonalon közlekedik az íze.
Nyári melegben elszáradt idén, de múlt héten már megint így nézett ki...
Persze enni mindenki csak saját felelősségére egye, olyan helyről, ami vegyszermentes 100%-ban!